Hvorfor SEO er viktig

Hvis du vil at nettsiden din skal jobbe for deg 24/7 kommer du ikke unna søkemotoroptimalisering. Her er 3 grunner til hvorfor SEO er viktig.

Studio86 | Nettsidedesign og SEO for ambisiøse entreprenør

Raske resultater er en illusjon

“Problemet” til SEO er at du mest sannsynlig ikke vil oppleve å få raske resultater av å jobbe med dette. Hadde vi lagt til en O i SEO, så hadde det kanskje gitt mer mening hvorfor det ikke er kvikk-fiks å klatre oppover resultatsidene i søkemotorene. Det kunne egentlig hett OSEO, med en ekstra O for Organic, bare for å hamre det ekstra godt inn. Organic Search Engine Optimization.

SEO er ikke ChatGPT, som tryller frem noe på null komma niks om du sier knips. Raske resultater er dog det menneskehjernen krever. Timelapse på Youtubevideoer kan for eksempel lure en til å tro at det tar 2 uker å innrede en campervan som en liten hytte når det tar omtrent et år (det jeg brukte) om du aldri har gjort det før. Og se bare hvor lite tålmodighet mange av oss har når en video laster i, Gud forby, mer enn 2 sekunder, ikke sant?

Rolig klatring i søkeresultatene

Det innebærer alltid arbeid å høste god frukt. SEO er dessuten ikke det eneste som krever tid, testing og tilpasning før det bidrar til resultater på bunnlinjen. En Instagram-konto gjør det, en epost-liste gjør det, en Pinterest-konto, YouTube-kanal… you name it. Og trafikk til nettsiden: det tar tid. 

Du kan selvfølgelig få raske resultater ved å betale for annonser, men annonser krever også testing og tilpasning. Nettsidetrafikken fra annonser, strupes jo når du slutter å betale for annonsene. Det finnes ingen snarveier til trofaste kunder. Men de kan i det minste finne deg når du optimaliserer nettsiden din for å bli funnet. 

Bildet under er fra Google Analytics-siden til en kunde som holdt på å gi opp bedriften, men som ville teste å optimalisere nettsiden, som hadde et par år på baken. En måned etter at prosjektet vårt var ferdig, sendte hun meg en melding. Businessen hadde tatt seg opp og flere kunder nevnte at de hadde funnet den på Google! Som du ser var ikke brukerantallet (besøk) på siden veldig høyt fra før, men en økning på 59,3% nye brukere på 60 dager er fint å se.

Hvorfor er SEO viktig. Illustrert med resultater i Google Analytics fra et prosjekt med Studio86.

Hvorfor jobbe med akkurat SEO?

SEO er en av mange spennende markedsføringskanaler, og en viktig ingrediens i flere av disse kanalene. Jeg fokuserer på nettsider fordi det er en kanal du eier, en plattform som din bedrift kan stå på, og vokse seg stor og sterk med.

Hvorfor SEO er viktig på nettsiden, er fordi at folk som vil ha informasjon googler. Og for de fleste nettsider utgjør organisk trafikk den største delen av den totale trafikken. Det er snakk om 53 % i gjennomsnitt. I tillegg sier hele 70 % av Google-brukere at de foretrekker å klikke på organiske søkeresultater fremfor betalte annonseresultater, fordi de anser dem som mer pålitelige.

Jeg synes ikke dette er det minste overraskende. Hvor mange reklamebudskap støter vi ikke på daglig? Reklame er over alt. Ikke et vondt ord om det, altså. Men vit at du har et alternativ.

 

SEO er viktig, for det gjør at kundene ser deg

Søkemotorenes fremste oppgave er å vise brukerne hvilke sider som best svarer på deres søkeintensjoner. Dermed kommer vi inn i kjernen av hvorfor SEO er viktig. For hva er bedriften din uten kunder?

Når du tar tak i SEO, får du vist for potensielle kunder at du har god informasjon å bidra med innenfor din nisje. Når du kan svare på det de lurer på og trenger hjelp til, ja, da utstråler du en autoritet og en troverdighet som både brukere (og dermed Google) setter pris på.

Trekker du dem inn til nettsiden og er til stede i hvert steg av kundereisen ved at du har innhold som kan underlette for brukerne å finne ut av ting, kanskje selve livet – da gjør du noe veldig klokt. Mer trafikk = flere potensielle kunder = flere mulige salg.

Så lenge det finnes søkemotorer så vil SEO være relevant, og nettsider har jo ikke noe annet sted å gjøre av seg enn på internett. SEO om 10 år vil sannsynligvis være veldig forskjellig fra SEO i dag. Men du bør både nå og i fremtiden sørge for at nettsiden din sender søkemotorene signalene som gjør at din bedrift kan bli funnet.    

Helt til slutt

Denne artikkelen har jeg skrevet for å vise deg hvorfor SEO er viktig. Så du den? Jeg krydret setningen med et såkalt longtail-søkeord. En frase. Og jeg håper jeg har svart på spørsmålet som kanskje gjorde at du havnet her.

Organisk trafikk tar tid å bygge opp. Men å kunne høste saftig og moden frukt noen måneder, eller år, etter at du har sådd dine frø smaker jo veldig godt! Se videre tekst-tjenester om du ønsker hjelp til å optimalisere nettsiden for søkemotorene.

Ta kontakt!

Så får vi til noe gøy sammen!

Inn her!

 Jeg hjelper små bedrifter og ambisiøse entreprenører som vil gjøre bra ting i verden med å bli synlige på nett. 

Det gjør at det gnistrer i sjela mi!

Jeg tror på loven om tiltrekning, men jeg tror mer på kunde- og konverteringsvennlig nettsidedesign og søkemotoroptimalisering for at du skal tiltrekke deg dine folk. 


Hei, jeg er Guro!

Hei, jeg er Guro!

Nettsidedesigner, tekstforfatter og SEO-Nerd som vil at dine drømmer skal gå i oppfyllelse like mye som du vil det!

Bli kjent